Strava s nízkym obsahom tukov

Tri dievčatá sa smejú

Vyzkúšajte zaujímavé recepty vhodné pre normálne trávenie!

Trápia vás rôzne tráviace problémy? Dnes sme si pre vás pripravili niekoľko zaujímavých receptov na tému:

Strava s nízkym obsahom tukov

Strava vhodná pri:

  • pri zápale žlčníka a pankreasu
  • pri žlčových kameňoch
  • po operácii žlčníka
  • pri redukčnej diéte

 

RAŇAJKY: Jogurtové vafle

Ingrediencie:

  • 60 g bieleho jogurtu
  • 1 vajce
  • 15 g ovsenej múky vanilkovej
  • 15 g proteínového prášku vanilkového
  • kokosový olej na vytretie vaflovača

Ingrediencie na vafle:

  • ovocie podľa vlastnej chuti (napr. kivi, banán, maliny, jahody, kaki)
  • mleté ľanové semienka
  • čakankový sirup

Postup:

Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto v plastovej odmerke (cesto sa tak bude dobre nalievať). Konzistencia cesta na vafle je iná ako cesta na palacinky – cesto je hustejšie a tečie pomaly. Rozohriaty vaflovač vytrite kokosovým olejom pomocou silikónového štetca. Nalejte doň cesto a rozprestrite po celej ploche platničiek. Pečte cca 5 minút (podľa výkonu vaflovača) a kontrolujte konzistenciu. (Ak vafle budete piecť príliš dlho, proteín spôsobí stvrdnutie.) Hotové vafle dozdobte ovocím podľa vlastnej chuti. Ovocie môžete aj rozmixovať na pyré. Odporúčame poliať čakankovým sirupom.

Jogurtové vafle

OBED: Šalát s quinoou, brokolicou a syrom cottage

Ingrediencie:

  • 500 g brokolice
  • 100 g suchej quinoy
  • 250 g cottage syra
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate alebo pažítky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • reďkovky podľa chuti

Postup:

Quinou uvaríme podľa návodu domäkka (varíme v dvojnásobnom objeme vody). Umyjeme brokolicu, nakrájame na drobné kúsky a dáme zľahka povariť. Nasekáme bylinky, reďkovky nakrájame na tenké plátky. Bylinky a reďkovky zmiešame v miske s cottage syrom, olivovým olejom, soľou a koreninami. Do misky následne pridáme aj ľahko povarenú brokolicu, quinou a všetko zamiešame. Šalát možeme podávať hneď alebo studený.

 

 

Šalát s quinoou, brokolicou a syrom cottage

VEČERA: Hrášková polievka s mätou

Ingrediencie:

  • 450 g mrazeného hrášku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 10 lístkov čerstvej mäty

Postup:

V hrnci si osmažíme nadrobno nasekanú cibulu. Opraženú cibuľu zalejeme zeleninovým vývarom. Keď začne vývar vrieť, pridáme vopred rozmrazený hrášok, osolíme a pridáme lístky mäty. Polievku varíme cca 5 minút, hrášok sa uvarí rýchlo. Prípadne dokoreníme podľa chuti. Uvarenú polievku dohladka rozmixujeme mixérom a necháme minútu prevrieť.

Hrášková polievka s mätou

Majte liek Iberogast stále poruke!

Iberogast